L’île d’Anvers – Antwerpen

L’île d’Anvers: “Gezelligheid op ‘t Eilandje”

Chef: Peter Cardoen

De buurt ’t Eilandje in Antwerpen kreeg de laatste jaren een ware culinaire metamorfose. Niet alleen de komst van 2*zaak ’t Zilte, maar ook de talrijke gezellige kleine restaurantjes, geven deze hippe buurt een extra dimensie. Vanaf het terras van L’île d’Anvers heb je vandaag misschien nog zicht op de talrijke verbouwingswerkzaamheden maar nadien zal je hier kunnen genieten van het prachtige MASmuseum en de Londenbrug. Het MAS nu al wereldwijd bekend als één van de mooiste culturele parels!

L’Ile d’Anvers

“Location, location, location” zegt men vaak, en daar heeft Peter Cardoen met zijn L’île d’Anvers alvast gescoord. Voor het interieur koos hij voor strakheid, naar onze mening iets te weinig gezelligheid.

Chef & eigenaar “Peter Cardoen”, is horeca geschoold in de Dordogne nadat hij als kind verhuisde naar Zuid-Frankrijk. Diverse ervaringen in Nice, Parijs en Saint-Tropez tekenen zijn Frans-mediterrane stijl. Na enkele Belgische avonturen in de banket afdelingen van hotels, ging hij de uitdaging aan om L’ile d’Anvers kleur te geven. Op de kaart kiest hij niet alleen voor de Frans-mediterrane gerechten maar ook voor Belgische klassiekers zoals garnaalkroketjes, slibtongetjes en asperge-gerechten. De wijnkaart is beperkt maar wordt op een leuke manier gebracht met veel uitleg over herkomst, assemblages, aroma’s en stijl.

We starten met een glaasje top Champagne ‘Bollinger’ dat hier aan een zeer democratische prijs verkocht wordt. Als amuse krijgen we een stukje gemarineerde victoriabaars met limoen & koriander. Weinig smaak en bovendien een nieuwe oproep: gebruik geen victoriabaars in een Frans-Belgische keuken!

Amuse gemarineerde victoriabaars

De Kreeftenbak aan onze rechterzijde staat zielloos leeg en we bestellen dan maar de kreeft & garnaalkroketjes. Het garnaalkroketjes smaakt zeer lekker, bij de kreeft hebben we echter onze bedenkingen en ik moet diep graven om enige kreeftensmaak te ontdekken.

Kreeft & garnaal kroketje

Als hoofdgerecht kies ik een stukje op vel gebakken zeebaars met een risotto van erwtjes & spinazie. De risotto is perfect smeuïg en de zeebaars lekker vers.

Gegrilde zeebaars met risotto

Afsluiten doen we met een appeltaartje ‘Tourtière’. Dit flinterdunne bladerdeegtaartje met appel en calvados kozen we uit nieuwsgierigheid naar deze Franse specialiteit. In verhouding iets te veel bladerdeeg en daarom te droog, niet echt mijn favoriet maar wel mooi gebracht.

Appeltaartje Tourtière

De bediening verliep die avond vrij stuntelig en mist duidelijk ervaring. Bij mooi weer kom ik echter graag eens terug om te genieten van de gezelligheid op ’t Eilandje!

L’île d’Anvers
Verbindingsdok, Oostkaai 3, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3.226.99.09
www.liledanvers.be
Zondag & Zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 13/20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Contact: frank@be-gusto.com
    Copyright © be-gusto.com / Frank Cops
    All Rights Reserved
    You may cite posts from this blog ('fair use') as long as you link to the source post and credit 'Be-Gusto'. UA-30762582-1
%d bloggers like this: