Innesto* – Houthalen

Innesto: “One to watch!”

Chef: Koen Verjans

We bezoeken restaurant Innesto voor een eerste keer in het kader van een gezamenlijk diner onder bloggers en in samenspraak met  “The Belgian Taste Buds”. Dat restaurant Innesto van Chef Koen Verjans op onze wish list stond, zal niemand verbazen. Koens palmares spreekt boekdelen: Oud Sluis, De Librije, Clos St. Denis, Oosthoek en ’t Zilte.  Maar vooral door het binnenhalen van een eerste ster op 27 jarige leeftijd en dit na slechts 1 jaar opstart, wordt Koen Verjans als één van dé culinaire toptalenten van Vlaanderen beschouwd. Zijn restaurant Innesto, dat hij samen uitbaat met vriendin Sofie De la Riviere, ligt in het veelbesproken domein ‘de Barrier’ te Houthalen. Gelukkig staan beide ondernemingen los van elkaar want terwijl Innesto’s keuken floreert richting top van België, moet het domein de Barrier wachten op een overname na het falen van de vorige eigenaar. De nieuwe uitbaters van het vergader- en hotel complex hebben in ieder geval één zekerheid, culinaire finesse verzekert!

Innesto

Het interieur van Innesto is stijlvol en vrij klassiek. Veel wit en rood wordt versterkt door kleurrijke kunstwerken. De keuken van Chef Verjans typeert met een goede balans tussen het optimaal tot zijn recht laten komen van de ingrediënten terwijl er toch inventief gewerkt wordt. Licht verteerbare creaties met fijne zuren, elegantie en intensiteit.

Amuse: cake van ansjovis met rivier garnalen

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Amuse: Mosselen, crème van curry & crumble

Mosselen & curry

Amuse: Scheermesje, avocado, yoghurt

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Amuse: Bonbon van ganzenlever, rode biet en een crumble van koffie

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Tonijn fris gemarineerd en kort gebakken, structuren van komkommer & een emulsie van zeekraal

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Kabeljauw, salade bio groenten, bulgur & een pittige bouillon van dashi

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Poulet Noir, zacht gegaard en krokant gebakken, terrine van aardappel, pastinaak, kervelwortel en een gevogeltejus met tijm

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Witte perzik bereidingen met een ijsje van citroenverbena en een spicy ijsbonbon van kokos

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Chocolade, framboos & mokka

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Het menu Innesto wist ons volledig te bekoren. Duidelijk dat Koen Verjans veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteit gedreven en geraffineerde keuken nog hoge toppen zal scheren! Eindelijk ook nog eens een chef die de zaal niet schuwt en nadien zijn tour de table maakt. Verder merken we ook de uiterst vriendelijke ontvangst op en professionele bediening door gastvrouw Sofie. Een adresje om te koesteren voor de toekomst, Innesto!

Innesto
Grote Baan 9, 3530 Houthalen
TEl: +32 11 525 525
www.innesto.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 16/20
 

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Picture by Adriaan van looy/www.belgiantastebuds.com

Comments
One Response to “Innesto* – Houthalen”
Trackbacks
Check out what others are saying...


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Contact: frank@be-gusto.com
    Copyright © be-gusto.com / Frank Cops
    All Rights Reserved
    You may cite posts from this blog ('fair use') as long as you link to the source post and credit 'Be-Gusto'. UA-30762582-1
%d bloggers like this: