Invincible – Antwerpen

InVINcible: “Antwerpse gezelligheid op hoog niveau”

Chef: Kenny Burssens

Voor ons op één na laatste Be-Gusto club event van 2012 kozen we op deze ‘men only’ avond voor restaurant ‘InVINcible’, onze geliefkoosde culinaire toog.

Invincible Antwerpen

Invincible Antwerpen

Invincible moet tegenwoordig niet meer voorgesteld worden. Ondertussen reeds een vaste Bib Gourmand waarde in ons land door zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en in 2012 nog uitgeroepen door Gault Millau als Brasserie van het jaar.

Sommelier en chef Kenny Burssens weet de perfecte combinatie te brengen van een eerlijke keuken met pure smaken en perfect in harmonie begeleidende wijnen. Invincible heeft een kleine kaart met een 3-gangen menu aan 35€, je hebt dan keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 3 desserts. Wie een specialiteit of seizoens-suggestie, zoals de “zeebaars en croûte de sel”, wil betaalt een kleine meerprijs. De keuze van wijnen per glas is enorm, maar wij laten ons blind begeleiden door de familie Burssens!

Wine@Invincible

Wine@Invincible

Gin-tonic is het beste dieet! Niet enkel het wijn verhaal wordt hier gevolgd maar gelukkig ook een ruime keuze aan betere Gin’s. Ik kies voor de Geranium gin met Fentimans tonic, zeer zacht en zuiver van smaak. De kaart werd deze keer niet alleen qua inhoud maar ook qua opmaak veranderd. Van de lay out lopen we niet zo wild, van de gerechten gelukkig wel. Keuze-stress!

De witte wijn schiet al weer meteen in de roos. Een Sloveense assemblage van riesling, malvasia & rebula, met een mooie houtrijping en expressies van rijp wit fruit en noten. Alvast een perfecte inleiding voor mijn smeuïge risotto met Parmezaan en hanenkammetjes. Een perfecte risotto die wederom bewijst waarom we voor Invincible kozen.

Risotto-Parmezaan-hanenkammetjes

Risotto-Parmezaan-hanenkammetjes

Burja-2009-Slovenië

Burja-2009-Slovenië

Ondertussen worden enkele tafelgenoten jaloers op onze buren bij het zien van de bereiding van de pasta met Parmezaan en Jamón Ibérico, carbonara ten top.

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Als hoofdgerecht heeft Kenny de beste stukjes van de hertencarré voor ons in petto. Het hert kwam in zijn volledigheid binnen en zodoende geven we de chef carte blanche.

Hertenkalf

Hertenkalf

Hert@Invincible

Hert@Invincible

Op het bord wordt dit meesterlijk stukje Hertenkalf bijgestaan door kastanje puree, witlof met merg, pommes raisins, wilde boschampignons en een krachtige wildjus. Thanks maestro!

Hertenkalf-kastanje-witlof

Hertenkalf-kastanje-witlof

De rode wijn vloeide rijkelijk want deze Portugese Douro- Quinta Da Gaivosa van 2000, schoot weer de hoofdvogel af.

Quinta Da Gaivosa 2000

Douro-Quinta Da Gaivosa 2000

Afsluiten doen we puur en klassiek met een moelleux van chocolade.

Kenny weet door de juiste mix van gezelligheid, vriendelijkheid en betaalbare gastronomie een ‘feel happy’ stijl te creëren en dit maakt van Invincible dan ook één van onze vaste waarden in Antwerpen.

CY Soon,

Be-Gusto

RESERVEREN

Zie ook ons vorig verslag: ‘link’

InVINcible 
Haarstraat 9, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3.231.32.07
www.invincible.be
Zaterdag & Zondag gesloten
Be-Gusto Score: 14.5/20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Contact: frank@be-gusto.com
    Copyright © be-gusto.com / Frank Cops
    All Rights Reserved
    You may cite posts from this blog ('fair use') as long as you link to the source post and credit 'Be-Gusto'. UA-30762582-1
%d bloggers like this: