Beste Sommelier van België 2012

Beste Sommelier van België: “Steven Wullaert – Restaurant Nuance”

Gilde des sommeliers de Belgique

Tijdens de finale gisteren in het Radisson Blu Royal Hotel in Brussel werd Steven Wullaert (restaurant Nuance) verkozen tot ‘beste sommelier van België 2012’. Na een reeks theoretische en praktische proeven haalde Steven het van Bram Van der Aa (Pazzo) en Benoît Couderé (Karmeliet).

De drie finalisten

Andere halve finalisten: Cédric Deblandre (Un temps pour soi), Julie De Mey (Tanuki), Yannick Deschutter (Sir Kwinten),
Micke Melotte (Le Coq aux Champs), Romain Cailleret (Bon-bon), Jan Rots (Brasserie Latem),
Geoffrey Monturier (L’Etang Bleu),
Seppe Van Beuren (De Tuinkamer),Jessie Kegels (Hof Van Cleve).

De titel ‘De Beste Sommelier van België’ is internationaal een officieel erkende titel, die een ticket geeft tot het Europese kampioenschap. Wij duimen alvast! Na deze prestigieuze verkiezing met receptie ‘powered by Bollinger Champagne’ werden de gasten en leden van de Gilde des sommeliers de Belgique aangenaam verrast met een diner in het 2-sterren restaurant Seagrill.

Carpaccio van Sint-Jokobsvruchten, oesterwater, saké, yuzu, wakamé, Blue Ocean, komkommer

Langoustine, ganzenlever, wortel, passievrucht & sesam

Zwartpoot poularde, truffel, gekonfijte billetjes, eekhoorntjesbrood & ratte aardappel

Savoyarde Fondue met Kirsch & croutons

Caramel crémeux, whisky, rozen gelei, cassis sorbet & meringue

www.sommeliers-gilde.be

Powered by Bollinger & Bru

007 limited edition

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

  • Contact: frank@be-gusto.com
    Copyright © be-gusto.com / Frank Cops
    All Rights Reserved
    You may cite posts from this blog ('fair use') as long as you link to the source post and credit 'Be-Gusto'. UA-30762582-1
%d bloggers like this: